Earthflight – Vogelvlucht over de aarde

Natuurfreaks hebben er met deze BBC-show weer een nieuw klein pareltje bij. Pelikanen die naar Alcatraz vliegen, zeearenden die overgooien met dode vogels en ganzen die weilanden plunderen. Je ziet het allemaal in Earthflight.

We volgen talloze vogelsoorten die de hele wereld over reizen op zoek naar eten en een veilig onderkomen. Natuurlijk zien we de vogels niet alleen vliegen. Zo zien we bijvoorbeeld hoe de ganzen met z’n allen op een weiland neerstrijken, dat vervolgens plunderen en in slaap vallen. De volgende ochtend worden ze wakker en ontdekken ze dat ze ingesneeuwd zijn. Tijd om te vertrekken dus.

Wie zien de vogels over drukke steden en door de woestijn vliegen. We zien hoe de pelikanen aankomen bij Alcatraz en hoe de reigers het eten van dolfijnen stelen. We zien hoe een groep zeearenden zo’n grote hoeveelheid vogels in de buurt heeft dat ze samen gaan spelen met een dode vogel. Dat hadden wij allemaal nog nooit eerder gezien.

De show is zwaar cool gefilmd. Zo zijn er camera’s gemonteerd op de ruggen van diverse vogels waardoor je echt op de eerste rang zit. Dit wordt natuurlijk afgewisseld met typische natuurdocu beelden. Behalve vogels zien we ook nog allerlei andere dieren voorbij komen. Dolfijnen die vissen vangen door ze de oever op te jagen, beren die zalm uit het water graaien, stoeiende bizons en roggen die boven het water uit springen.

Soms vraag je je af waarom je bepaalde diersoorten opeens te zien krijgt. Maar ach, het merendeel is interessant en echt geweldig gefilmd. Wij zijn niet bepaald van die vogelspotters maar we zijn wel benieuwd wat de volgende vijf afleveringen te bieden hebben.

Tags:, , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: