Hacks – Jammer dat het zo snel voorbij is

Hacks is een eenmalige comedy over het Engelse afluisterschandaal. Je weet wel, met die krant waar journalisten voicemailboxen hackten en telefoons afluisterden. Dat zelfde verhaal speelt zich ook af in deze show van vijfenveertig minuten.

Om te beginnen is het best knap om van een redelijk actueel onderwerp zo snel een kwalitatief goede tvshow te maken. De kern van het verhaal berust volledig op de werkelijkheid en wordt aangevuld met een flinke dosis humor en wat bijverhalen. Dat doen ze zo goed dat je bijna zou vergeten dat het eigenlijk een best serieus onderwerp is.

Zo proberen ze koste wat koste wat sappigs te vinden over de Dalai Lama en zit er een Indiase journalist die zich aan de telefoon voordoet als Janet Jackson, de Paus, de minister president en Prins Philip. Alle verantwoordelijken proberen hun handen schoon te houden en schuiven de vieze klusjes af op het personeel.

In de show zitten aardig wat referenties naar zaken die het afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest. Geen idee of de show ook leuk is als je het verhaal (uitgebreid) (beknopt) rond News of the World niet gevolgd hebt. Wij denken van wel. Jammer dat dit er allemaal in drie kwartier doorheen gejaagd moest worden. Dit konden ze best nog een beetje uitrekken voor op zijn minst een hele film of een korte serie. Maar goed, liever één vogel in de hand dan tien in de lucht toch?

Hacks on IMDb:

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: