Terugblik: beste series van 2011

Natuurlijk hebben we dit jaar talloze bedorven formats geoogst, daar gaan we het verder niet over hebben. Dit waren de beste nieuwe shows van 2011. Dit moet je gezien hebben!

2 Broke Girls

Good Vibes

America's Got Talent

Dat je geen bekende acteurs nodig hebt om een goede comedie show te maken is dit jaar goed duidelijk gemaakt. De Matthew Perry show Mr. Sunshine werd (helaas) al snel gecancelled. De kijkcijfers van Last Man Standing met Tim Allen vallen helaas een beetje tegen Dat zelfde geldt voor The Exes met maar liefst drie grote namen. Grote winnaar wat betreft de kijkcijfers is 2 Broke Girls en ook Man Up deed het best goed. I Hate My Teenage Daughter is trouwens ook leuk.

In het animatiehoekje was het nodig tijd voor iets nieuws en dat kregen we in de vorm van China IL en Allen Gregory. Grote winnaar in deze hoek is wat ons betreft Good Vibes. Maar een klein beetje vernieuwend, maar dat is ook precies genoeg. Niets meer aan doen.

Weed Wars

Bomb Patrol: Afghanistan

In de realityhoek valt er ook genoeg te lachen. De vier makezen in Impractical Jokers spannen wat dat betreft de kroon. Echt hilarisch. Anthony Bourdain is in The Layover ook weer even grappig en leerzaam als altijd. Bij de talentenjachten staken de Amerikaanse shows dit jaar met kop en schouders boven de rest uit. Zowel in America’s Got Talent als in The Voice zat belachelijk veel talent. Voor de rest is het voornamelijk mensen uitlachen, heel hard uitlachen. Ghosthunters, harige bikers, dronken jongeren, garnalenvissers, moonshiners, een wildeman, uitvinders en geeks. Stuk voor stuk grappige typetjes, maar alleen leuk voor de liefhebber.

De show die je wel moet kijken is Weed Wars. Grensverleggend en best wel leerzaam en dat mét grappige typetjes. Wil je een realityshow met actie, explosies en wapens? Bomb Patrol. Eventueel een beetje Ross Kemp Back on the Frontline of American Guns, maar vooral Bomb Patrol.

Ringer

Death Valley

Meer dikke actie kregen we in talloze nieuwe misdaadseries, de meeste kun je meteen weer vergeten. Person of Interest is best spannend en Black Mirror is gewoon een vette rauwe Engelse show zoals we ze graag zien. Killing Time is misdaad op z’n Australisch, net zo rauw als de Engelse shows maar dan een flink stuk langzamer allemaal.

Langzaam ligt het tempo ook in de show Once Upon A Time, een leuk concept over een oorlog in sprookjesland maar komt maar heel langzaam op gang. Hetzelfde geldt voor de mysterieuze dames in Pan Am. Ringer is ook zo mysterieus maar dan wel met een hoog tempo en een flinke dosis actie.

Terra Nova

Terra Nova

Is dat allemaal te serieus voor je dan kun je het in de fantasierijke hoek van de zombies en vampiers zoeken. Die waren nog best hip dit jaar blijkbaar. Death Valley is wat dat betreft een van de bruutste series. Gewoon non stop zombies, vampiers en bloed. The Secret Circle is ook wel vet, Grimm is al wat vager en The Heart She Holler is gewoon complete bullshit. Oh en als we het dan toch over enge shows hebben; American Horror Story. Veruit de engste show van dit jaar.

En dan komen we uit bij een show die we eigenlijk in geen een van deze hokjes konden plaatsen. Iets met fantasy, scifi, mystery, actie, drama, oorlog en dino’s allemaal in één show. Terra Nova. Wat ons betreft veruit de meest vernieuwende nieuwe show. Misschien wel gewoon de beste show van 2011 overall maar dat is appels met peren vergelijken.

Zijn we iets boeiends vergeten? Laat een reactie achter.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: