Invention USA – Uitvinders aan het werk

Nee dit is niet de Amerikaanse versie van ‘Het beste idee’. Dit is niet eens een wedstrijd. We volgen de twee bazen van een investeringsbedrijf op hun zoektocht naar nieuwe uitvindingen. In Amerika, dus met een heleboel geniale gestoorde mafkezen.

De twee bazen van het bedrijf komen best serieus en betrouwbaar over. Ze hebben een flinke bak geld en hopen nog rijker te worden met hun investeringen in nieuwe producten. Uitvinders komen langs op kantoor of de investeerders gaan op bezoek bij de uitvinders. Daar komen we dan ook de gekste figuren tegen.

De een is geniaal, de ander is gestoord. De meeste zijn een combinatie van die twee. Geniaal gestoord. Er zitten dus waardeloze ideeën tussen maar er zitten ook wel heel goede dingen tussen. Die moeten dan ook getest worden natuurlijk. Een nieuw comfortabel en veiliger type veiligheidsharnas voor op de bouw wordt getest door van een hoogwerker af te springen. Dat idee blijkt dan gelukkig wel te werken.

En wat vindt je van deze; de phoneglove. Een handschoen met een microfoon in de pink, een speaker in de duim en een bluetooth verbinding met je telefoon. Je kan dus gewoon in je hand praten alsof je een kleuter bent. Fokking vet. Maar eigenlijk bestonden er al van dat soort dingen. En dat geldt voor bijna alle uitvindingen in de show.

Ze zijn dan misschien nog niet echt bekend onder het publiek maar een beetje googelen op een van de ideeën naar keuze levert tientallen soortgelijke producten op. Voor de rest is het wel leuk om mee te kunnen kijken met de investeerders en te zien op welke punten ze uitvindingen afwijzen. Je moet ’t alleen met een flinke korrel zout nemen allemaal.

Invention USA on IMDb:

Tags:, , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: