Ringer – Van kwaad tot nog veel erger

Bridget en Siobhan zijn tweelingzusjes. Ze zien er precies hetzelfde uit maar hebben verder niets met elkaar gemeen, althans dat denken ze. Ze blijken allebei zwaar in de shit te zitten. Als de ene haar dood in scene zet, ziet de ander haar kans om te ontsnappen van haar problemen, maar niets blijkt minder waar.

Bridget is getuige geweest van een moord en staat nu op de hitlist van de daders. Als dan tijdens een boottocht haar zus verdwijnt grijpt ze haar kans om van de badguys te ontsnappen. Ze steelt de identiteit van haar tweelingzus, inclusief huis, kleding, geld, man en werk. Wat ze echter niet weet is dat haar zus ook zo haar problemen heeft.

Om een of andere reden vond Siobhan het nodig haar dood in scene te zetten. Bridget weet van niets en denkt dat haar zus echt dood is. Ze houdt die informatie geheim en de politie blijft zoeken naar een vermiste Bridget. Ondertussen wordt de nieuwe Siobhan oftewel de echte Bridget aangevallen door een man met bivakmuts die ze dan maar doodschiet.

Verder moet Bridget nog een heleboel leren over het leven van Siobhan. Over de geheime affaire die ze had en allerlei zakelijke dingen. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is leeft ook ergens de echte Siobhan nog die niet zo blij is met het feit dat haar lowlife zusje haar plaats inneemt.

Uiteindelijk zit dus iedereen achter Bridget aan. Haar zus, de politie, de criminelen die Bridget dood willen hebben én de criminelen die Siobhan dood willen hebben. Genoeg om paranoïa van te worden dus.

Het klinkt misschien een beetje vaag allemaal, maar het verhaal is echt sterk. Een beetje langzaam misschien maar wel fascinerend. De show gaat pas eind januari weer verder met de tweede helft van het eerste seizoen. Genoeg tijd dus om even bij te kijken.

 

Ringer on IMDb:

Tags:, , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: