Bomb Patrol: Afghanistan – Tik Tak Boem!

Het is een beetje alsof je Star Wars zit te kijken. Enorme machines, voertuigen, robots en explosies. Het lijkt allemaal een beetje surrealistische, maar dit is de harde werkelijkheid in Afghanistan. We volgen een EOD team van het Amerikaanse leger terwijl de ene na de andere bom ontploft.

Met een scala aan voertuigen en robots worden diverse bommen onschadelijk gemaakt. Meestal door deze een handje te helpen met een beetje TNT. Niet alle Improvised Explosive Devises worden op tijd gevonden we zien miljoenen dollars aan materieel uit elkaar spatten. De teams zijn constant in gevaar en die sfeer wordt goed overgebracht.

De constante stroom van bedreigende situaties maakt de show extreem spannend. Natuurlijk worden ze van tijd tot tijd beschoten en zijn ze de hele dag IED’s op aan het ruimen. Maar wat als je met je voertuig bovenop een bom blijkt te staan. Wat als je van afstand een bom tot ontploffing aan het brengen bent en niets vermoedende omstanders recht op die bom aflopen?

Om al die huis-tuin-en-keuken bommen onschadelijk te maken gebruikt de Bom Patrol een hele voorraad technische snufjes. Van simpele laserpointers en glowsticks tot enorme voertuigen. Het coolst zijn de kleine robotjes op rubsbandjes, vooral het high-tech type waarvoor je een speciaal brilletje op moet, maar dat gewoon bestuurd wordt met een simpele xbox controller.

De show telt veel charismatische personen die meer en meer respect afdwingen bij de kijker met iedere heldendaad die ze verrichten. Dit is gewoon een super vette show die een duidelijk beeld geeft van hoe gevaarlijk het nou echt is daar in Afghanistan.

Bomb Patrol: Afghanistan on IMDb:

Tags:, , , , , ,

een reactie op “Bomb Patrol: Afghanistan – Tik Tak Boem!”

  1. DMZR 20 december 2011 bij 14:11 #

    helemaal de shit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: