You Deserve It – Cashen voor een ander

Normaal schrijven we hier niet over simpele Amerikaanse spelprogramma’s maar deze is wel cool. In You Deserve It speelt de kandidaat namelijk niet voor zichzelf, maar voor iemand die het geld volgens de kandidaat goed verdient. Gemaakt door de makers van Deal or No Deal dus met nummertjes kiezen.

De kandidaat zelf moet ook nog goed aan de bak want er moeten een paar pittige puzzels worden opgelost om geld binnen te harken. Vier rondes achter elkaar krijgt de kandidaat een onderwerp en een geldbedrag. Het geld wordt verdeeld over negen koffers. Iedere keer dat de kandidaat een hint wil moet deze een koffer open maken. Het geld uit die koffer verdwijnt uit het spel.

Zodra de kandidaat antwoord weet te geven op de vraag naar wie, wat of waar ze op zoek zijn krijgt deze al het geld uit de gesloten koffers. Jammer is dat dit allemaal in gelikte animaties op een scherm gebeurt en niemand weet welk bedrag er echt achter welk nummertje zit. Hoe dan ook blijft de sfeer van de show heel gezellig, niet van dat langdradig getwijfel en zo.

*

*

De spelers lijken allemaal veel meer op safe te spelen in plaats van dat gierig gedoe in andere spelshows. De persoon die uiteindelijk het geld krijgt weet nog helemaal van niets en wordt tijdens de show met een verborgen camera in de gaten gehouden. Pas als de kandidaat alle rondes gespeeld heeft en het totaalbedrag (meestal ruim een ton) bekend is krijgt de echte winnaar dit te horen.

Hoewel het een Amerikaanse show is zijn veel van de raadsels ook door Europese kijkers op te lossen. Zelf proberen? Wat zoeken we hier?

Het antwoord vindt je hierrrrr.

You Deserve It on IMDb:

Tags:, , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: