MysteryGuitarMan – Muziek met wekkers en nootjes

Is er niks op tv, of zit je broertje SpangaS te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: MysteryGuitarMan

Soms zijn filmpjes gewoon zo knap gemaakt dat ze de hele wereld over gaan. Voor de meeste filmmakers zijn dit soort successen eenmalig, maar voor MysteryGuitarMan is het bijna dagelijkse kost. De van oorsprong Braziliaanse gitarist post elke donderdag een nieuw filmpje, de één nog indrukwekkender dan de ander.

MysteryGuitarMan combineert muziek en special effects op een manier die we nooit eerder hebben gezien. Zijn filmpjes zijn kort, vrolijk en altijd weer verrassend. De eeuwige zonnebrildrager is een meester in editen, wat zorgt voor de nodige eye candy. Hij gebruikt stopmotion en animatie, en tegenwoordig zijn zijn filmpjes zelfs in 3D op YouTube te bekijken. Nadeel is alleen dat je er een brilletje voor moet hebben. Zo eentje met gekleurde glazen, niet dat ding dat je bij de bioscoop hebt gejat.

De YouTuber is een must voor iedereen die zich bezig houdt met film, maar ook voor muziekliefhebbers is hij leuk om naar te kijken. Alle genres komen namelijk langs, van klassiek tot rock tot dubstep. Vaak maakt hij zelf ook liedjes met allerlei voorwerpen. Altijd daagt hij zijn fans uit een voorwerp te bedenken waar hij muziek mee kan maken. Dat heeft filmpjes met bierflesjes, wekkers, bubbeltjesplastic en pistachenootjes opgeleverd. Ook mogen zijn fans zelf af en toe een rolletje spelen in zijn muzikale meesterwerkjes.

Ook buiten YouTube begint hij op te vallen. Nadat hij het bekende T-shirt War voor mede-YouTubers RhettandLink regisseerde, mocht hij meerdere reclames voor McDonald’s maken. Al eerder benaderde HP hem om een reclame te maken. En terecht, want een groot talent als MysteryGuitarMan kom je ook niet elke dag tegen. Kijken dus!

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: