Once Upon A Time – Oorlog in sprookjesland

Stel je voor dat de sprookjes zoals we die kennen echt gebeurd zijn. Dat Sneeuwwitje en de prins op het witte paard ergens echt bestaan en er een wereld is vol dwergen, reuzen en tovenaars. Nou dat is dus het uitgangspunt van deze serie.

Iedereen gelooft dat de sprookjes onzin zijn, op één jongetje na. Hij weet zeker dat de sprookjes echt bestaan. Alles is echt, de personages, de verhalen, alles. Maarrr dan wel in een andere tijd. De sprookjes spelen zich af in één tijd, de realiteit speelt zich af in een andere tijd. Begrijp je het nog? Het is een beetje vaag inderdaad.

De boze heks uit de sprookjeswereld heeft een aantal personages naar de echte wereld getoverd en in de sprookjeswereld wordt een heftige oorlog uitgevochten. Wat blijkt is dat Sneeuwwitje tijdens die oorlog haar pasgeboren baby naar de echte wereld gestuurd heeft zodat ze een kans had om te overleven.

Nu 24 jaar later krijgt de dochter van Sneeuwwitje onverwacht bezoek van het jongetje dat wél in de sprookjes gelooft. Volgens hem is zij de enige die de sprookjeswereld nog kan redden van de boze heks, maar zij gelooft daar natuurlijk geen zak van. Toch krijgt hij haar overgehaald om een tijdje bij hem in de wijk te komen wonen. In zijn wijk wonen ook alle andere sprookjesfiguren maar dat weten ze zelf niet. Wederom een beetje vaag verhaal. Je moet goed opletten wil je alles begrijpen. Als dat je lukt is de serie best cool.

Uiteindelijk gaat er dus een brute sprookjesoorlog uitgevochten worden in allebei de werelden. De graphics zijn nice en het verhaal is best sterk. Wel een beetje vaag van tijd tot tijd, maar dat krijg je met zo’n vreemd concept. Al met al best goed weg te kijken.

 

Once Upon A Time on IMDb:

 

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: