Moonshiners – Illegaal alcohol stoken

In een dorpje in Virginia in Amerika is moonshining de favoriete hobby. Je weet wel, stiekem in het bos je eigen alcohol stoken. Je zou denken dat dat iets van honderd jaar geleden is maar er wordt jaarlijks nog steeds miljoenen mee verdiend. Illegaal natuurlijk.

Er zijn mannetjes die alcohol stoken, mannetjes die brandstof leveren, mannetjes die de ingrediënten leveren en mannetjes die de alcohol verkopen. Een heel netwerk van criminelen dus. Het is alsof je zit te kijken naar een Coliombiaans drugskartel, met wapens, verborgen camera’s, portofoons en camouflagenetten en zo.

Grote pakketten suiker worden ’s nachts verhandeld op een parkeerterrein naast de snelweg. Vaten worden ’s nachts in een weiland bijgevuld met brandstof en grote zakken mais worden aan de rand van een bospad verstopt. Het is niet voor niets dat de moonshiners zo geheimzinnig doen. Aan de andere kant van de serie kijk je mee met de agenten die de moonshiners proberen op te sporen.

Het merendeel van de tijd is die kant van het verhaal minder boeiend. Slechts zelden gaan de agenten in de serie tot actie over. Je ziet ze meer door de bossen lopen en praten met informanten. De paranoide moonshiners zijn allemaal een stuk grappiger. Helemaal flippen iedereen keer als er een vliegtuig over komt, met shotguns naar elkaar wijzen en boobytraps maken. Je zou bijna vergeten dat het allemaal maar over alcohol gaat..

Moonshiners on IMDb:

Tags:, , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: