Coast Guard Alaska – Niet zo cool

Alaska is hot. Op tv dan hè. Na het tv-succes van de krabvissers kregen we goudzoekers, bushpilots en vrachtwagens die over ijs rijden. The Weater Channel probeert mee te doen met de hype en brengt ons Coast Guard Alaska. Goed geprobeerd, maar nee dank je.

Je zou verwachten dat er bij de kustwacht een stuk interessanter is dan een stel iceroad truckers. Helaas valt deze show zwaar tegen. Het merendeel van de tijd zie je de mannen trainen in een binnenbad. Zo af en toe vliegen ze met een helikopter weg om een paar mensen uit het water te vissen. En that’s it.

De reddingsacties zijn niet bepaald spannend omdat ze vaak gewoon slecht in beeld gebracht worden. Er worden wat mannen in oranje pakken met een kabel op een boot gedropt. En dan gebeurt er van alles op die boot. Dat willen we zien natuurlijk, dáár moet de camera zijn. Dat je mensen aan kabels kan optakelen wisten we al wel. What’s new?

Helemaal niets is nieuw aan deze show. Zware trainingen in het zwembad zagen we tien keer heftiger in Surviving the Cut. Springen uit helikopters heeft Bear Grylls ons al laten zien. Van de cultuur in Alaska zoals we die zien in Flying Wild Alaska krijgen we helemaal niets. De personages zijn niet bepaald boeiend. En alle actie is niet of enorm slecht gefilmd. Overslaan dus.

Tags:, , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: