The Fine Bros – Groeit van Kids naar Teens React

Is er niks op tv, of zit je zusje The Hills te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: The Fine Bros

De joodse broers Benny en Rafi Fine, oftewel TheFineBros, zijn ongekend populair op YouTube. Het kanaal bestaat al jaren, maar de filmpjes worden er niet minder origineel op. Zo staan de broers onder andere bekend om hun ‘interactive games’. Je zal wel denken: spelletjes spelen op YouTube? Ja, het kan allemaal. Veel andere YouTubers hebben dit concept later overgenomen.

TheFineBros hebben ook veel succesvolle series op hun naam staan, zoals ‘Platonic’, over een meisje dat ervan overtuigd is dat al haar mannelijke vrienden eigenlijk alleen maar met haar omgaan omdat ze met haar naar bed willen, en er vervolgens alles aan doet om hen te ontmaskeren. Ook zijn ze meesterlijk in het verklappen van de eindes van al je favoriete films en series, en dat in slechts een paar minuten.

Eigenwijze Morgan

Toch is er één serie waarmee het duo pas echt doorbrak op YouTube: Kids React. Een simpel idee. Men neme een aantal ‘viral videos’ (filmpjes die door miljoenen mensen bekeken en naar elkaar doorgestuurd zijn), laat een paar kinderen deze bekijken en filmt hun reacties. Het resultaat is zwaar verslavend. Wie wist dat kinderen zo grappig konden zijn?

Wie aan de computer gekluisterd zit bij Kids React, kan nu helemaal zijn vingers aflikken. Sinds kort is er nu ook Teens React, waar Lia (14) uit Kids React ook in voorkomt. Hetzelfde concept, maar dan met tieners. In de twee afleveringen die er nu zijn zagen we de tieners reageren op (onvermijdelijk) de trailer van de nieuwe Twilight film en op het filmpje ‘Bed Intruder’ (je weet wel, ‘Hide your kids, hide your wife’). De filmpjes zijn zeker grappig, maar de wijzere, meer doordachte antwoorden zijn even wennen. Het is niet meer zo schattig, maar vermakelijk is het wel. Toch is het maar de vraag of het ooit in de buurt zal komen van Kids React.

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: