Prime Suspect – Niet nieuw, wel geloofwaardig

Gisteren schreven we over Unforgettable, een politieserie die we liever snel weer vergeten. Vandaag hebben we een soortgelijke serie in handen. Wederom met een vrouwelijke rechercheur in de hoofdrol maar deze keer iets geloofwaardiger. Geloofwaardiger maar niet origineler.

Deze show is iets rauwer en de personages zijn alles behalve perfect. Detective Jane Timoney vangt een keer rake klappen en heeft aanzienlijk meer moeite met het oplossen van de misdaden. Ze is meer afhankelijk van haar team en snitches in plaats van dat ze alles in één keer zelf weet. Er zit wat meer bloed en geweld in en de agenten zijn wat minder vredelievend.

Dat waren de positieve punten maar….. Eigenlijk is het gewoon weer een crime-show zoals alle anderen. Het is dan ook een remake van een Engelse voorganger met dezelfde naam. Iedere week moet er een moord opgelost worden. Diverse getuigen en verdachten worden verhoord en bewijs wordt beetje bij beetje verzameld. Uiteindelijk pakken ze de dader op na een korte achtervolging of persen ze een verklaring uit iemand in een grijs kantoortje.

Het verhaal is goed uitgewerkt maar alles behalve origineel. Volgens de geruchten gaat een tweede seizoen er dan ook niet meer komen. Jammer want met deze cast hadden ze best iets beters kunnen maken.

Prime Suspect on IMDb:

Tags:, , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: