Hell on Wheels – Semi-slaven, indianen en treinen

Vroeger, in 1865 toen toen de Amerikaanse burgeroorlog net afgelopen was, toen slaven officieel geen slaven meer waren en indianen nog wel gewoon indianen genoemd mochten worden. Toen hadden occupyers pas recht van spreken. De rijken werden rijker en de armen werden uitgebuit. Zo ook in Hell on Wheels waar een stel rijke mannen er alles voor over heeft om hun spoorweg aangelegd te krijgen.

De indianen in de buurt beschermen hun grond en slachten hele kampen met werklui af. De afro-Amerikaanse semi-slaven pikken het niet meer om uitgebuit te worden en willen daar iets aan veranderen. En alsof dat nog niet genoeg is komt Cullen Bohannan bij het spoorwegbedrijf werken. Bohannan is een voormalig slavendrijver, voormalig soldaat, koelbloedige moordenaar en heeft een verborgen agenda.

Wat die agenda precies is blijft lang onduidelijk. Sterker nog, na de aflevering van deze week is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat er nou precies gaat gebeuren. De sfeer en setting van de show is vet, de actiescenes van tijd tot tijd zijn vet, maar het verhaal gaat een beetje langzaam. We hebben nu vier uitzendingen gehad en er blijven nog steeds nieuwe verhaallijnen bijkomen.

Vroeg of laat gaat de poep toch de ventilator raken, althans dat is te hopen. We zijn nu al voorgesteld aan minstens tien personages. Tijd voor wat meer actie dus. Gaat vast wel goed komen, maar tot die tijd; mwah, wel leuk maar nog niet verslavend. Wordt vervolgd.

Hell on Wheels on IMDb:

Tags:, , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: