Breaking Bad – Scheikunde-leraar wordt drugsdealer

Hoe zag jouw scheikundeleraar er uit? Was hij kaal, had hij een bril? Het hoofdpersonage in Breaking Bad is ook zo’n typische scheikundeleraar. Tot dat hij kanker krijgt. Hij grijpt zijn laatste kans aan om van zijn hobby z’n beroep te maken en zoekt een oud-leerling slash junkie op. Samen gaan ze Crystal Meth koken, en verkopen. Zie je het voor je?

Al vier seizoenen lang begeven de personages Walter White en Jesse Pinkman zich in de zieke wereld van dit chemische goedje. Leraar Walter White komt niet zomaar in het drugscircuit terecht, hij heeft de beste bedoelingen, echt waar. Hij heeft kanker en heeft volgens zijn dokter niet lang meer te leven. Om zijn gezin financieel te blijven onderhouden, besluit de brillennerd in amfetamines te gaan handelen. Ze komen terecht in een gestoorde wereld die voor geschifte avonturen zorgt.

De nerd blijkt al snel geen lieverdje te zijn en langzamerhand kom je erachter dat hij eigenlijk een enorme klootzak is. Waar de scheikundeleraar thuis bij zijn vrouw een sukkeltje was, wordt hij in de scene al snel een big ballah. Hij wordt al na een paar afleveringen gezocht door de politie en staat op de schijtlijst van diverse drugskartels.

De gesprekken tussen de personages spelen een belangrijke rol in deze show. De intelligente gesprekken zorgen ervoor dat je de personages écht leert kennen. Ze blijken allemaal zowel goede als slechte kanten te hebben. Daarom kun je ook niet van echte ‘bad guys’ spreken in deze serie. Wel blijkt iedereen in de drugswereld een enorme klerelijer te zijn.

Geen standaard Amerikaanse serie dus, maar gewoon supertoffe drugsactie. Met hierna nog één seizoen (seizoen 5) te gaan loopt de serie al bijna op zijn einde, maar toch blijft ie vet. Helaas liggen de Nederlandse zenderbazen te slapen, want Breaking Bad is (nog steeds) niet te zien op de Nederlandse beeldbuis. Dan rest ons dus maar één oplossing. Downloaden die handel!

Breaking Bad on IMDb:

Tags:, , , , , , , , ,

2 reacties op “Breaking Bad – Scheikunde-leraar wordt drugsdealer”

  1. Fetsor 28 november 2011 bij 09:38 #

    Goed bezig ouwe!

  2. Niels 25 februari 2012 bij 11:04 #

    Echt een leuke serie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: