Homeland – Held of terrorist?

De Amerikaanse Sergeant Marinier Nicholas Brody wordt na acht jaar teruggevonden in Irak. De President, de CIA en het volk, iedereen onthaalt hem als held. Maar is hij wel echt zo’n held? Één CIA agent denkt van niet. Sterker nog, volgens haar is hij een terrorist. Ze doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen.

Eigenlijk is het gewoon weer een typische complot-serie. Van de makers van 24 en daar valt het dan ook mee te vergelijken. Terroristische dreigingen, niemand is te vertrouwen, dingen gebeuren stiekem en informatie is vaag. En uiteindelijk gebeurt er dus geen zak.

Nou ja er gebeurt wel wat, maar dat is zo weinig dat je al lang afgehaakt bent voordat het echt spannend wordt. Die marinier moet z’n trauma’s verwerken en zijn relatie fixen en dat is saai. Wél cool is die CIA-chick die hem probeert te ontmaskeren en daarbij zo’n beetje iedere wet overtreedt.

De enige actie zit in de flashbacks en nachtmerries van de soldaat en het verhaal komt maar langzaam op gang. Lange tijd blijft het onduidelijk of de marinier gewoon vaag is of dat het een terrorist is. En pas na een paar afleveringen snap je een klein beetje waar het nou echt over gaat. Leuk als je houdt van langdradige complot-theorieën. Saai als je harde actie wil zien.

*

Homeland on IMDb:

Tags:, , , ,

2 reacties op “Homeland – Held of terrorist?”

  1. BK040 7 februari 2012 bij 11:39 #

    Jammer dat dit filmpje het niet doet..

  2. kijkbuisgeneratie 7 februari 2012 bij 15:05 #

    Bedankt voor de feedback, we hebben meteen een nieuwe video toegevoegd. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: