Survivor Vs. Exprob

Als je dacht dat Expeditie Robinson een heel erg origineel Nederlands idee was; mooi niet! Natuurlijk hebben wij dit weer niet bedacht. Exprob is een slap aftreksel van de Amerikaanse Survivor. Allebei de reality shows zitten middenin het zoveelste seizoen, tijd om de balans op te maken dus.

De enige reden dat Expeditie Robinson nog draait is omdat er BN-ers aan mee doen. True fact. Twee jaar terug wilden ze er de stekker uit trekken omdat er gewoon geen zak gebeurt. In tegenstelling tot de Amerikaanse versie, die al aan seizoen 23 bezig is en al tot en met seizoen 26 in de agenda staat. Simpelweg omdat er altijd wel wat vets gebeurt.

Ieder jaar krijgen ze het daar weer voor elkaar om een spannende show neer te zetten met keer op keer een vette cast. Lekkere wijven, sportmannen en underdogs. In Amerika krijgt de winnaar van het spel in miljoen dollar. Serieus de moeite waard dus. Niemand zit daar om vrienden te maken. Iedereen wil koste wat kost winnen.

Hier in de Benelux zitten we met een stel spelers die bijna allemaal al rijk zijn, voor het geld hoeven ze het niet te doen. Hadden we hier nog maar gewone doorsnee mensen zoals jij en wij. Dan krijg je dus niet van die losers die opgeven op het moment dat ze een grot zien. Of sukkels die hun kansen vergooien omdat ze tegen de sterkste speler willen strijden.

Nee in Amerika gaan ze keihard over lijken. Vanaf het moment dat ze uit de boot stappen is het spel begonnen. Denk aan spelers die faken dat hun oma overleden is, spelers die immuniteitskettingen vervalsen en spelers die elkaars spullen verbranden. Ook dit seizoen van Survivor blijkt weer enorm onvoorspelbaar. De underdog wordt de sleutelfiguur en de favorieten vliegen er uit.

Verder hebben ze in Amerika al 23 seizoenen lang Jeff Probst. Presentator/groepstherapeut en ambtenaar van de burgerlijke stand. Een levende legende. Hier moet er altijd zo’n Belgische doos bij om de show levend te houden. Conclusie: Survivor is zeg maar Expeditie Robinson x 10, in alle opzichten. De huidige seizoenen gaan daar niets aan veranderen. Niet geloven = zelf kijken!

Survivor on IMDb:

Tags:, , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: