Terra Nova – Dino’s knallen met dikke laserguns

Hoofdrolspeler Jim Shannon + aanhang

Het is het jaar 2149 en de wereld is naar de klote. Gelukkig heeft een stel nerds het voor elkaar gekregen om te kunnen tijdreizen. Een select gezelschap krijgt hierdoor de kans om 85 miljoen jaar terug in de tijd te reizen, naar toen de er nog dino’s waren en de wereld nog niet door ons verneukt was. Ze pakken een enkeltje naar Terra Nova, het nieuwe land, in de hoop op een beter leven.

Al snel blijkt dat ook daar niet alles daar op rolletjes loopt. Een groep rebellen die meegekomen zijn op een eerdere reis naar Terra Nova heeft zich afgesplitst van de rest. Een soort van oorlog tussen de twee kampen wordt nog steeds uitgevochten. Buiten de omheining van Terra Nova is het dus gevaarlijk, niet alleen door de rebellen maar ook omdat er natuurlijk nog enorme dino’s rondlopen.

De show zit best goed in elkaar. Iedere aflevering lossen ze een mysterie op. De ene keer een stroomstoring, dan een virus, dan weer een moordzaak. Er gebeurt altijd wat. Maar er loopt ook een rode draad door de hele serie heen. Het is moeilijk uit te leggen wat die rode draad precies is, aangezien het verhaal keer op keer behoorlijk onvoorspelbaar blijkt. Dat moet je gewoon zelf even kijken.

Het contrast tussen de prehistorie waar ze in leven en de technologie uit de toekomst die ze meegenomen hebben maakt dit een hele originele serie. De dino’s en rebellen zorgen voor de nodige spanning en actie en de cliffhangers zorgen ervoor dat je niet kunt wachten tot de volgende aflevering. Kortom, als je Terra Nova nog niet volgt hoor je er echt niet meer bij.

Terra Nova on IMDb:

Tags:, , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: