Life’s Too Short – Het leven van een showbiss-dwerg

Zo ruim je je dwergen op.

Hij is 41 jaar oud, heeft een lengte van 1,07 meter en runt een ‘dwarf talent agency’. We hebben het hier over Warwick Davis, de hoofdrol in de nieuwe serie Life’s Too Short. Geschreven door Stephen Merchant en Ricky Gervais (van The Office en An Idiot Abroad) oftewel; 100% leedvermaak.

Warwick de zogenoemde ‘Showbizz Dwarf’ heeft een talent agency voor lilliputters (net zoals in het echt), maar in deze serie loopt dat bedrijfje niet zo goed. Sterker nog, hij moet struggelen om genoeg geld voor zichzelf binnen te harken. Zo laat hij zich betalen om op een bruiloft langs te komen, signeert hij voor 25 pond een foto en laat hij Johnny Depp zien hoe het dagelijkse leven van een dwerg er uit ziet.

Warwick speelde grote rollen in Star Wars, Harry Potter en noem maar op. Als ze ergens een dwerg nodig hebben bellen ze Warwick. In de serie Life’s Too Short speelt hij min of meer zichzelf, maar dan in absurde situaties. Hoewel Warwick zelf het idee voor deze serie aangedragen heeft, hebben we uiteindelijk weer een echte Ricky Gervais show; Warwick wordt uitgelachen, vernederd en in stomme pakjes gehesen. Af en toe komt Gervais zelf ook nog even om de hoek om te schaterlachen en zo, zoals we dat gewend zijn van An Idiot Abroad.

Er zitten wel een paar grappige momenten in de eerste afleveringen, maar de stempel van Gervais zit er toch net iets te dik bovenop. Een lilliputter in een toiletpot stoppen zag er in zijn gedachte vast heel vet uit, maar in de praktijk slaat het helemaal nergens op. Een beetje overdreven allemaal. Jammer dat Gervais zich weer zo op de voorgrond probeert te plaatsen, het idee was namelijk best vet.

Als je het kut vindt dat het tweede seizoen van An Idiot Abroad alweer afgelopen is, is dit een soort van zoethoudertje. Goed concept maar matig uitgevoerd. Lekker om weg te kijken tot er ooit een nieuw seizoen van Half Pint Brawlers uit komt. Zeg maar een zes-en-half ofzo.

Life’s Too Short on IMDb:

Tags:, , , , , , , ,

een reactie op “Life’s Too Short – Het leven van een showbiss-dwerg”

  1. brian frost 1 maart 2012 bij 16:33 #

    struggelen? leer je moerstaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: