Classics: Oz 1997 – 2003

Oz 1997 – 2003

Noem het oud, vintage, retro, stoffig, of old-school. Iedereen kent van die classics waarvan je hoopt dat ze ooit weer opgepakt worden . Af en toe stop je zo’n oude dvd in dat ding om die herinneringen op te halen. Althans, wij dan. Deze week: Oz

Oz is de bijnaam voor de Oswald State Penitentiary maximum security prison, de gevangenis waar de hele serie zich afspeelt. In een cellencomplex zit een aantal zware criminelen die met elkaar vechten om macht, geld, drugs enzovoort. Precies zoals je op Discovery ziet.

De serie draait om een blanke advocaat die dronken iemand doodrijdt en vervolgens in Oz terecht komt. Op zijn eerste avond in de bajes wordt hij verkracht door de leider van een nazi-bende. Na een tijdje heeft de advocaat genoeg ballen gekweekt om de nazi-leider an publiek in zijn gezicht te schijten, en dan is het dus echt oorlog. De rassenstrijden, drugsoorlogen, machtsverschuivingen en misdaden wisselen elkaar in hoog tempo af.

Voor een Amerikaanse serie is er verdomd veel mannelijk naakt, drugs, geweld en discriminatie te zien, toen nog best controversieel. Inmiddels zijn we wel wat gewend dus eigenlijk moeten ze het verhaal gewoon weer oppakken, met dezelfde acteurs. Kan best. Maar goed, als je deze show gezien hebt denk je wel twee keer na voordat je bolletjes in je poepert meeneemt naar Amerika. Niet dat je dat van plan was, maar kijk toch maar even.

Oz on IMDb:

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: