Boss – Meer iets voor je ouders

Laat dat gelul maar aan Dr. Frasier over

Na het grimmige en langdradige Boardwalk Empire is er nu ook Boss. Wederom een serie over een burgemeester, de Boss, en smerige achterkamertjespolitiek. Geen actie, een heel klein beetje seks en vooral heel veel stilte.

Hoofdpersoon is burgemeester Tom Kane, gespeeld door die vent die ook Frasier speelt. Hij blijkt een of andere zeldzame aandoening te hebben en zal volgens de dokter binnen drie tot vijf jaar de pijp uit gaan. Resultaat is een geïrriteerde baas die blaft als een hond en zijn tanden zet in alles wat beweegt.

Politieke vetes worden in donkere kamers uitgevochten. Medicijnen worden van onbetrouwbare bare types in parkjes gekocht en de burgers van Chicago worden aan het lijntje gehouden. De bijwerkingen van de medicijnen van de burgemeester worden flink uitgemolken en voor de rest gebeurt er eigenlijk niet zo veel, op een paar romances na dan.

Deze burgemeester is niet zo corrupt als die in Boardwalk Empire, en deze serie speelt zich af in de tegenwoordige tijd, maar de overeenkomsten tussen de twee programma’s zijn duidelijk. Als je houdt van politieke spelletjes en langdradige drama’s dan is dit echt iets voor jou. Voor de rest van ons (ik ben inmiddels afgehaakt) is dit waarschijnlijk geschikter voor onze ouders.

Boss on IMDb

Tags:, , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: