The Walking Dead – Super spannende zombie-shit

Stel je voor; Je ontwaakt in het ziekenhuis uit een coma, niemand staat bij je bed, de zuster reageert niet op je geschreeuw. Je trekt het infuus uit je arm en strompelt naar de gang. Alles is een puinhoop. Het enige levende wezen dat je tegenkomt op je pad naar buiten zit opgesloten in een kast met daarop de tekst ‘Don’t open, Dead inside’. Eenmaal buiten ontdek je wat er mis is. De wereld is overspoeld met zombies en je gezin is spoorloos. Het overkwam agent Rick Grimes in het eerste seizoen van The Walking Dead. Het verhaal gaat inmiddels verder in seizoen twee!

Aan het einde van het eerste seizoen waren we terug bij af. De samenstelling van de groep is wat veranderd en de weg voor een nieuw verhaal wordt volledig open gehouden. Een kut einde, maar de rest was fakking vet. Lang heb ik dan ook uitgekeken naar het tweede seizoen van The Walking Dead. Het eerste seizoen was spannend door de vele situaties waarbij ik dacht; ‘Hoe gaan ze zich hier ooit uit redden?’. Seizoen twee blijft daarin tot dusver toch een klein beetje achter.

Daar waar het eerste seizoen maar zes afleveringen had zijn we nu na vijf afleveringen nog geen stap verder. Al het gezeik van de vrouwen in de groep wordt flink uitgemolken en de mannelijke zombie-killers komen maar zelden in actie. De eerste aflevering van dit seizoen is nog super spannend zoals we dat gewend zijn van vorig jaar. Daarna blijft het een paar afleveringen rustig wat betreft de zombies. Natuurlijk gebeurt er nog wel wat drama, maar pas vanaf aflevering vijf wordt het weer echt lijp.

Eindelijk zijn er weer van die spannende momenten waarbij je zeker denkt te weten dat personages dood gaan of waarbij je totaal geen idee hebt hoe ze nou verder moeten. En dan op het einde een echte WTF-cliffhanger, zo een waarbij je hardop WTF roept. Al de hele week praat ik hierdoor met mede-kijkers over wat het zou kunnen zijn en hoe het verhaal verder zal gaan, en dan heb je dus goud in handen. Ik ben blij dat ik ben blijven kijken, en ik ben blij dat ik deze serie nu aan anderen aan kan raden. Niet kijken als je een slecht functionerend hart hebt.

The Walking Dead on IMDb

Tags:, , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: