The Ultimate Fighter – Prank War voor gevorderden

Jason "Mayhem" Miller

Als man zijnde kijk ik graag naar een stevige knokpartij van tijd tot tijd. Al een aantal jaren volg ik dus met een zak Bugles op schoot The Ultimate Fighter, een realityshow waarin een aantal MMA-vechters het tegen elkaar opnemen… in een prank-war.

De hoofdprijs; een jaar lang tegen betaling hersenbeschadiging oplopen.

Zoals bij ieder seizoen het geval is, is de eerste aflevering gewoon keihard knallen. In rap tempo worden tientallen gevechten afgewerkt. De winnaars gaan door, de verliezers mogen met wat schrammen en een gekrenkt ego terug naar huis. Daarna worden de winnaars opgedeeld in twee teams en krijgen zij een coach toegewezen.

Het blauwe team krijgt een macho die eerder ooit het programma gewonnen heeft, het oranje team krijgt Jason Miller, bekend van de MTV show Bully Beatdown. Slechte keuze, hele slechte keuze. Niet omdat ‘Mayhem’ Miller een slechte coach is. In tegendeel, hij is een hele goede coach. Maar hij is ook meteen het boeiendste figuur uit de hele serie. Dat werkt natuurlijk niet echt als je op zoek bent naar nieuwe gezichten om de sport mee uit te dragen.

Eerdere jaren had ik altijd wel een paar favorieten in de race. Vechters die er qua persoonlijkheid tussenuit sprongen of in de kooi veranderden in meedogenloze beesten. Dat wil je zien, toch? Dit seizoen moeten we het doen met een stel smurfen die hun beperkte lengte compenseren met een veel te grote bek en elkaar voortdurend buiten de ring te lijf willen gaan. Goede gevechten in de kooi zijn helaas zeldzaam.

Het enige dat dit seizoen de moeite waard maakt is de vete die de twee coaches met elkaar uitvechten. Mayhem laat de auto van zijn concurrent wegslepen, die op zijn beurt weer de wielen van Mayhems auto afhaalt en ga zo maar door. Over een jaar ben ik de gevechten van dit seizoen vast weer vergeten. Wel kan ik me waarschijnlijk nog lang herinneren hoe een paar vechters met brandblussers opgejaagd worden, en uiteindelijk totaal beduusd bij een ingehuurde mariachi band uit staan te hijgen. Mijn verlanglijstje voor volgend jaar: reusachtige goedzakken en bloed, meer bloed.

The Ultimate Fighter on The Internet Movie Database:

Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: