Grimm – Griezelige sprookjes

Agent Grimm

Een kind dat nooit de sprookjes voorgelezen heeft gekregen is als een kind dat nooit snoep heeft geproefd. Mijn ouders hadden vroeger een Duitstalig boek waaruit ze wekelijks een sprookje vertaalden naar het Nederlands. Als klein kind kon ik dan precies voor me zien hoe de boze heks de oven aan het voorverwarmen was en hoe de geitjes zich verstopten voor de wolf. Dat was toen natuurlijk nog best spannend, maar wie had gedacht dat ik uiteindelijk vijftien jaar later diezelfde sprookjes opnieuw zo eng zou vinden?

Ken je dat gevoel dat je krijgt als je ’s avonds laat nog in een donker park op een bankje zit en er een kalende man, gekleed in lange zwarte lederen jas, meermaals voorbij loopt? Je vraagt je af; Is het een overvaller of een homo? Draagt hij een wapen onder zijn jas of helemaal niets? Komt ie voor jou of voor z’n kameraad in de bosjes? De sprookjes van de gebroeders Grimm zijn nu in zo’n zelfde onheilspellend jasje gestoken.

Zoals de naam Grimm al doet vermoeden zijn de verhalen in de serie geïnspireerd op de oude sprookjes. Agent Grimm komt te weten dat bij zijn familienaam bijzondere krachten horen, die hij erft van zijn tante. Met zijn gave ziet hij doodnormale mensen als de monsters die ze in werkelijkheid zijn. Zo doet hij in de debuut-aflevering onderzoek naar een zaak waarbij meerdere vrouwen met rode capuchons in stukken gescheurd worden. Natuurlijk weten we allemaal meteen dat de wolf het heeft gedaan, maar toch blijf je kijken. De aflevering is namelijk enorm spannend en laat mij zo nu en dan oprecht schrikken.

Juist die link met het sprookje maakt de pilot uitdagend. In de tweede aflevering lijkt het concept helaas al af te zwakken en volgt een verhaallijn zoals we die kennen uit series zoals Charmed. Hoofdpersoon erft abnormale krachten en moet leren hier mee om te gaan. Wazige beesten duiken op vanuit het niets, en die moeten natuurlijk dood. Ondertussen probeert het genootschap van monsters de familie Grimm weer onder de grond te krijgen en moet de goede raad van een totaal onbetrouwbaar persoon komen. Leuk allemaal, maar dat heeft natuurlijk niets met de sprookjes te maken. Wat mij betreft dus hopelijk meer sprookjes in de rest van het seizoen en minder Charmed-onzin. Wordt vervolgt.

Grimm on The Internet Movie Database:

Tags:, , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: